Shutterstock / LOGVINYUK YULIIA

Shutterstock / LOGVINYUK YULIIA

Hoe bepaal je tijdens een regenachtige busrit of je de main character bent?

Je kent het wel: je zit op een regenachtige donderdagmiddag in de bus naar huis, je luistert via je oortjes naar ‘Fix You’ van Coldplay en staart uit het raam naar de voorbij flitsende gebouwen, dwarrelende bladeren en doelzoekende voorbijgangers. Je ogen beginnen te wateren. Toch weet je het niet zeker: ben ik de main character? Wij zochten het voor je uit en geven je een paar criteria waaraan een main character voldoet:

1. Je hebt oortjes in. Om een main character te zijn is het cruciaal dat zielige, meeslepende muziek door de speakers van je oortjes dreunt waardoor je de dramatiek en melancholiek van de busrit versterkt. Denk hierbij aan artiesten zoals Lana del Rey, Arctic Monkeys, Bon Iver en Kelly Clarkson.

2. Je leest een fictief boek dat zichtbaar is voor je busgenoten. Of beter! Je hebt een bulletjournal bij je waar je met een retro handschrift in schrijft over de zin van het leven en de laatste ontwikkelingen in je liefdesleven.

3. Je denkt diep na terwijl je uit het raam staart. Het is hierbij belangrijk dat je aan je gezicht kan zien dat je diep nadenkt. Soms fronzen en omhoogkijken helpt hierbij.

4. Je bent op weg naar een impactvolle levensbeslissing, of je beeldt je in dat je hiernaar op weg bent. Voorbeelden hiervan zijn: iemand dumpen, onderweg van gedumpt worden, een sollicitatiegesprek, op een verre reis gaan, ontslag nemen of naar de kapper gaan.

Als je aan 3 of meer van deze criteria voldoet, geniet van je main character moment. En onthoud: de rest is slechts een passant in jouw verhaal!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Sonja, “main character” betekent niet “gemeen karakter”, maar iets anders. Misschien kan een van de lezers ons helpen aan de werkelijke betekenis met betrekking tot een natte juffrouw in een Amsterdamse tram.