Shutterstock / Ljupco Smokovski

Shutterstock / Ljupco Smokovski

Laatste squasher weigert over te stappen op padel: ‘Het is een principekwestie geworden’

Eenzaam op de baan ramt hij nog een bal tegen de muur, hij rent er achteraan maar redt het niet. De bal rolt langzaam in de hoek. Bezweet pakt hij het balletje weer op en gaat in het servicevak staan, klaar voor een nieuwe rally met zichzelf. Jules blijft squashen, ook nu iedereen is overgestapt op padel.

“Wat een stelletje schapen, met dat padel. Zielloze trendvolgers zijn het. Ze kunnen het niet eens goed uitspreken: het heet ‘padèl’!” zegt Jules terwijl hij het klamme vocht nog eens van zijn voorhoofd veegt met zijn zweetbandje. Twee keer per week staat hij nog vastberaden in de uitgestorven squashhal. “Mensen zeggen dat padel ‘heel toegankelijk’ is en ‘iedereen kan instappen’. Nou, ga dan meteen aan de drugs met zijn allen! Heb je ook geen ervaring, spelinzicht en discipline voor nodig.”

Jules zal het pure squashen nooit in de steek laten, hoe vaak hij dat balletje ook zelf moet oppakken. Later twittert hij: “To the game of squash, I love you and I will never leave you.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Padel-lawaai drijft omwonenden tot wanhoop. Hun Kinderen kunnen geen huiswerk meer maken”, volgens De Volkskrant.

Hun kinderen slaan liever een balletje dan hun huiswerk doen. Van dat lawaai is gewoon een smoes van ouders die zich schamen dat ze hun pubers niet in de hand hebben.

Reageer