Youtube /  Nobel Prize

Youtube / Nobel Prize

Bijzonder: Nobelprijs voor Economie naar mensen die geen profiel Economie en Maatschappij deden op middelbare school

Goed nieuws voor mensen die vroeger bijvoorbeeld het profiel cultuur en maatschappij hebben gevolgd op de middelbare school. De winnaars van de Nobelprijs voor Economie hadden vroeger niet eens het profiel Economie en Maatschappij gedaan tijdens hun middelbare school.

“Veel jongeren zijn soms bang dat hun profielkeuze de rest van hun levensloop al vastlegt. Maar nu blijkt dus dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Je kan prima een Nobelprijs voor de economie winnen zonder zo’n profiel. Dit bewijst: je hoeft alleen maar ongelofelijk slim en competent te zijn en rücksichtslos in het carrièrepad dat je volgt.”

Veel decanen van middelbare scholen noemen het geval toeval: “Zoals je bij economie zou kunnen leren: een uitzondering op de regel ontkracht die regel nog niet. Of zoiets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat kan best kloppen want Economie samen met Maatschappij is geen bestaand vak. Het zijn namelijk twee totaal met elkaar tegenstrijdige vakgebieden. Boekhouders en sociaal werkers kunnen daarom niet door één deur.

Reageer