Studio De Speld

Studio De Speld

Nederland kent steeds meer megastallingen: ‘Fietsen onder erbarmelijke omstandigheden gestald’

Nederland kent steeds meer megastallingen, zo blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Het aantal megastallingen is met 13 procent gestegen afgelopen jaar. De fietsen daar zouden onder “erbarmelijke omstandigheden” worden gestald, zo staat in het onderzoek.

Fietsenwelzijnsorganisatie Vrije Fiets luidt de noodklok. “Het kan niet zo zijn dat steeds meer fietsen in zulke krappe megastallingen gepropt worden”, aldus woordvoerder Joske Rag. “Dat is niet houdbaar. Er moet nú actie ondernomen worden om het tij te keren. Anders moeten er weer straks tienduizenden fietsen opgehaald en geruimd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Michel Doodeman en Jan van Tienen, jullie nieuws artikel klopt, maar is te laat. Ik heb het bericht al enige tijd geleden gelezen.
In ieder geval mijn dank voor de moeite, al was het dus niet meer de moeite waard.

Reageer