Studio Speld: Casper Steenbergen / Shutterstock

Studio Speld: Casper Steenbergen / Shutterstock

Van der Plas: ‘Megastallen op zee is de toekomst’

Als het aan BBB-leider Caroline van der Plas ligt zijn megastallen op zee de toekomst. “Ook de BBB is niet blind voor de uitdagingen die ons te wachten staan op het gebied van klimaat. Maar wij zeggen: het moet niet helemaal ten koste gaan van de hardwerkende boeren. Daarom moeten we bouwen aan megastallen op zee.”

De BBB-leider hoopt met de stallen op zee een aantal problemen aan te pakken. “Door de stallen op zee te plaatsen zijn ze uit de buurt van Natura2000 gebieden. Daarmee krijgen de boeren eindelijk perspectief.”

Van der Plas vindt dat we nuchter naar de problemen moeten blijven kijken. “De meeste Nederlanders zien liever een megastal aan de horizon dan een windmolen. En de visserij krijgt een impuls omdat hun boten ook het vlees kunnen vervoeren. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *