Paspoortcontroleur bij vrouwenkleedkamer vindt het vreselijk dat hij straks geen mannen meer kan tegenhouden

Als de gewijzigde transgenderwet wordt aangenomen, is dat een klap in het gezicht van Peter van Dongen. De 63-jarige Arnhemmer controleert namelijk de paspoorten van iedereen die de vrouwenkleedkamer van sportclub Vooruit binnen wil gaan. Hij ziet ertegenop massa’s mannen met een V in hun paspoort door te moeten laten.

“Ik denk dat ik zeker drie à vier keer per dag een man moet wegsturen”, vertelt Van Dongen. “Dan zeg ik: het spijt me vreselijk, menéér – met nadruk zeg ik dat dan – maar dit is de vróúwenkleedkamer. Volgens uw paspoort bent u een mán. Dan druipen ze af. Maar als straks iedereen zomaar z’n paspoort kan wijzigen, ja, dan gaan diezelfde kerels natuurlijk triomfantelijk tegen een gemeenteambtenaar roepen dat ze zich een vrouw voelen. En als er een V’tje staat, mag ik ze niet weigeren. Dan sta je machteloos.”

Van Dongen denkt dat hij een andere baan gaat zoeken als het zover komt. “Ik zit daar dan echt een beetje voor lul, als paspoortcontroleur bij een kleedkamer.”

Ter ere van ons 150-jarige bestaan is er bundeling gemaakt van alle artikelen die het verloop van de wereldgeschiedenis hebben veranderd. Het erkende wereldwonder bestaat uit zo’n 200 artikelen tentoongesteld op 176 pagina’s. Met speciale aandacht voor de overvloed aan onbehagen, de toekomst, jezelf en non-food. Bestel hier ‘150 Jaar De Speld Deel I’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Ik zit daar dan echt een beetje voor lul, als paspoortcontroleur bij een kleedkamer.” zegt van Dongen.
Zelden heeft iemand z’n eigen functie zo goed beschreven als deze man (vrouw?). Alleen het woord “beetje” kan wat mij betreft weg. Beter was geweest een ongelovelijke lul (of kut?).

Reageer