Shutterstock / nouskrabs

Shutterstock / nouskrabs

Hoe voorkom je een nucleaire winterdip?

Tijdens een nucleaire winter ligt het risico van een dip altijd op de loer. Wij geven een aantal belangrijke adviezen om het niet zo ver te laten komen.

Kleed je warm aan
Tijdens de nucleaire winter komt er veel stof in de atmosfeer, waardoor er minder zonlicht de aarde bereikt en het veel kouder wordt. De koude kan een mens vrij somber stemmen, dus kleed je warm aan.

Zorg goed voor je huisdier
Het is niet verstandig om tijdens je nucleaire winterdip al te veel waarde aan je huisdier te hechten, maar hou hem wel goed in de gaten. Je gaat hem hard nodig hebben als je cornflakes op zijn. Laat trouwens ook vooral niet aan je buren zien dat je een kat of cavia hebt.

Zeg je abonnementen op
De meeste kranten worden niet bezorgd en tijdschriften idem dito. Mocht je graag shoppen: de voormalige bewoners van verlaten huizen hebben vaak wel een en ander achtergelaten. Kijk gerust rond voor wat pareltjes.

Voorkom orgaanuitval
Heb je last van stralingsziekte, dan wordt het risico op een dip wel heel groot. Denk vooral niet alleen aan je afstervende nieren, maar probeer te genieten van de kleine dingen in het leven, zoals ijskristallen op de ramen en een goed boek.

Let goed op je voeding
Het is gemakkelijk om tijdens een nucleaire winterdip maar gewoon vanalles te gaan eten: alles wat je nog aan conserven kon vinden, die Mars die je bewaarde, mens. Kijk daar echter goed mee uit. Mensen eten vult op de korte termijn de maag, maar vermagert op de lange termijn de ziel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik blijf lekker in Belgie. Want daar kom ik vandaan en daar ben ik thuis. Dat verklaart ook de -BE in mijn naam.

Zo is dat opgehelderd. Ik blijf jullie vanuit Belgie uiteraard van de laatste kinky nieuwtjes voorzien tijdens deze winterdip. Jullie weten dat jullie dat willen.

Reageer
gravatar

De belastingdienst heeft wel schuilkelders! Die zijn eigenlijk gebouwd om de ambtenaren te beschermen tegen agressieve klanten.