NOS

NOS

Deze mensen waarschuwden lang geleden al voor gehoorschade

Jongeren tegenwoordig lijken niet zoveel te geven om gehoorschade, zo blijkt uit onderzoek en vele berichten uit de media. Best vreemd eigenlijk, gezien het feit dat twee mensen lang geleden al voor de effecten ervan waarschuwden. De geliefden Bert en Ernie maakten decennia terug al een educatieve video om te laten zien wat er gebeurt als je te lang onbeschermd naar luide muziek luistert in bijvoorbeeld de club.

“Wij wilden jongeren laten zien dat het belangrijk is om je gehoor te beschermen”, zegt Bert. “We deden dat aan de hand van een metaforisch verhaal over onze relatiecrisis.” De video werd overigens vaak verkeerd begrepen. “Sommige mensen dachten ‘de banaan’ in onze video symbool stond voor gehoorschade, of zelfs oordopjes, maar dat is niet het geval. De banaan is een metafoor voor niet goed voor jezelf zorgen, en de problemen die dat oplevert in de rest van je leven. Of niet Ernie?”

“Zo is het Bert”, zegt Ernie. “Dus ‘haal die banaan’ uit je oor en luister naar wat wij zeggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *