Gorodenkoff / Woodpond / Shutterstock / StudioSpeld

Gorodenkoff / Woodpond / Shutterstock / StudioSpeld

In Amerika beginnen gun reveal parties steeds populairder te worden

Het is een fenomeen dat we de laatste jaren steeds meer zien in de Verenigde Staten: gun reveal parties. Mensen die in blijde verwachting zijn van een nieuw vuurwapen doen op feestelijke wijze uit de doeken wat voor moordwapen het wordt. Sociale media als Instagram en TikTok overstromen met video’s van mensen die een gun reveal party houden. De een nog grootser dan de ander.

Billy Neilstrong is een van de Amerikanen die vandaag erachter gaat komen wat voor vuurwapen hij gaat krijgen. Hij heeft de hele buurt, familie en vrienden uitgenodigd. Een paar kinderen rennen vrolijk en giechelend rondom de feestelijke slagroomtaart wanneer Billy met een groot mes komt aangelopen. Om zijn hoofd draagt hij een, met de Amerikaanse vlag bedrukte bandana. “Het draait allemaal om de spanning, wordt het een AK47 Kalashnikov, M16, AR-15, een simpele M1911 of een 1911 Classic SS? De spanning is vooral leuk voor de kinderen. Daar doen we het allemaal voor”, legt Billy uit. “Vaak doen we wat spelletjes en nemen de gasten een kadootje mee, een beenholster, een doosje kogels of iets voor op de BBQ. De vorige keer kregen we dit lieve NRA-rompertje voor ons zoontje”, vult zijn vrouw aan terwijl ze met een trotse glimlach haar baby laat zien.

Of ook dit fenomeen naar Nederland zal overwaaien durft VS-trendwatcher Justine Benders niet met zekerheid te zeggen. “Het kan zijn dat we daar hier te nuchter voor zijn. Veel mensen hebben toch zoiets van: we zien wel wat het wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *