Studio Speld / Op1 / Shutterstock

Studio Speld / Op1 / Shutterstock

Op1 zendt vanavond live uit vanuit bosbrand De Peel

De veelheid aan aandacht die de live-uitzending van Op1 gisteravond in Ter Apel losmaakte smaakt voor de redactie naar meer. Vanavond zendt de redactie daarom live uit vanuit de bosbrand in De Peel. “We willen recht in het hart van een crisis die dan speelt mensen met tegenovergestelde meningen aan het woord laten”, zegt eindredacteur Rachel Franse. “Meningen die ertoe doen, op de plek waar het nieuws speelt, al is het in een vlammenzee: dat is Op1.”

De studio opbouwen op een plek waar op dit moment hectaren bos in vlammen opgaan is ‘geen eenvoudige taak’. “Je moet je voorstellen: lampen ophangen, een decor wegzetten, een hele uitzendtafel – geen sinecure”, zegt Franse. “En probeer maar eens gasten te vinden die het niet erg vinden om in temperaturen tot wel 800 graden Celsius hun verhaal te doen.”

Gelukkig is dat wel gelukt: Onder meer Marcel Crok komt met Ralf Dekker uitleggen dat de klimaatcrisis minder groot is dan mensen denken. Er is ook een brandweerman.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onze in de ganse wereld aanbeden Majesteit was vanmiddag zonder vrouw en dochters gaan wandelen in de prachtige omgeving van Ter Apel om even op adem te komen..
Omdat onze gevierde Vorst toch in de buurt was, heeft Hij uit pure goedheid even enkele buitenlanders, die buiten het hek van het Ter Apels aanmeldcentrum stonden, snel de hand gedrukt. En belooft dat Zijn onderdanen hun huizen ruimhartig ter beschikking zullen stellen.

Daarna vloog hij met het regeringstoestel weer terug naar Griekenland.

Reageer