Dennis Schouten / Youtube Jacek Halicki / Wikimedia Commons

Dit zijn de 5 belangrijkste verschillen tussen rapper K.A.F.K.A. en schrijver Kafka

Rapper K.A.F.K.A. en schrijver Kafka hebben nagenoeg dezelfde naam. Verwarrend. Om je helpen ze uit elkaar te houden zijn hier een paar van de belangrijkste verschillen.

Gebruik van emoji

Rapper K.A.F.K.A. gebruikt in iedere geschreven uiting emoji, meestal het gebalde vuistje. “Ik STEUN onze BOEREN, jullie ook? :muscle:” is bijvoorbeeld een typerende uitdrukking van rapper K.A.F.K.A. Schrijver Kafka heeft voor zover bekend geen emoji gebruikt in zijn teksten, zelfs niet in de tekst over Gregor Samsa, die in een groot insect veranderde. :cockroach:

Verhouding met Joodse gemeenschap

Zowel rapper K.A.F.K.A. als schrijver Kafka hadden een wat lastige verhouding met de Joodse gemeenschap, maar de aard van die verhouding is toch heel erg anders. Schrijver Kafka had als joodse man een moeilijke relatie met zijn vader en de Praagse Joodse gemeenschap in het algemeen. Dat lag, als we Hannah Arendt goed lezen in ieder geval, aan het toen al aanwezige virulente antisemitisme, waardoor de Joodse gemeenschap in een soort zelfbewuste, beklemmende sfeer leefde, die volgens schrijver Kafka dusdanig ongezond was dat hij zijn zus aanspoorde om haar kinderen naar kostschool te sturen, zodat ze niet in die sfeer hoefden op te groeien. Bij rapper K.A.F.K.A.’s ligt dat net wat anders: hij heeft ‘in principe niets tegen Joden’, maar hij is wel van mening dat het afschuwelijk is dat ‘de Zionisten’ de wereldmacht in handen hebben.

Omarming van fascistisch gedachtegoed

Schrijver Kafka stierf al in 1924, maar in zijn werk was volgens Bertolt Brecht een waarschuwing of voorbode te lezen van de duisterste gevolgen van het Europese fascisme. Maar waar schrijver Kafka dus een soort van waarschuwde voor het fascisme, kan je rapper K.A.F.K.A. zien als iemand wiens uitspraken het fascisme juist een duwtje in de rug geven.

Taalbeheersing

Schrijver Kafka is misschien de belangrijkste schrijver van de twintigste eeuw en heeft ons met zijn taalbeheersing klassiekers als De gedaanteverwisseling, Het slot, In de strafkolonie en Het proces nagelaten. Rapper K.A.F.K.A. is een man die op Twitter politici bedreigt (in helder Nederlands wel).

Absurditeit van de moderne wereld

Zowel rapper K.A.F.K.A. als schrijver Kafka houden zich bezig met de absurditeit van de moderne wereld. In het dagelijks leven kan al snel voelen alsof bepaalde krachten ons onderdrukken, we voelen allemaal vervreemding bij hoe we met elkaar omgaan, bij onze levens, bij processen die de wereld waarin we leven klaarblijkelijk vormgeven, maar die we niet volledig begrijpen. Schrijver Kafka legde deze vervreemding bloot in zijn verhalen, en loste het mysterie en de absurditeit ervan niet op, maar gaf ons stof tot nadenken en verwondering. Rapper K.A.F.K.A. daarentegen weet precies hoe het zit. De elite is het probleem. Abonneer je alsjeblieft op zijn kanaal en geef een duimpje omhoog voor zijn laatste video.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb even op YouTube (JijBuis) geluisterd naar wat de zogenaamde rapper in dit bericht uitkraamt. Ik moet enerzijds zeggen dat Jan van Tienen deze bajesklant prima beschrijft

Maar Jans vergelijking van mijn favoriete schrijver wijle Franz Kafka met de ultrarechtse complottentrapper gaat anderzijds volledig mank en is in feite ernstig beledigend voor Franz.

Reageer
gravatar

– K.A.K.K.A. heeft een dikke rotkop, met een puberaal petje.
– Kafka niet.

Waar zijn die puntjes voor trouwens?
– Vet koel, dus geïmiteerd.
– Afkorting, betekenis moet hij nog laten verzinnen.

Reageer
gravatar

K.A.F.K.A is een business model van RUMAG. Die zijn best desperate waar ze hun geld nog mee moeten verdienen sinds die roast door Lubach Inc.