Shutterstock / Tupungato

Shutterstock / Tupungato

Hoekstra: ‘Er rijden wel treinen en geen treinen, dat kan prima naast elkaar bestaan’

Er wordt veel gestaakt door NS-personeel deze week waardoor veel treinen uitvallen. Veel reizigers zijn ernstig vertraagd of kunnen helemaal niet reizen met de trein. Volgens CDA-leider Wopke Hoekstra kan het wel rijden en niet rijden van treinen prima naast elkaar bestaan. “Ik snap wel dat het schuurt,” aldus Hoekstra.

De minister van Buitenlandse Zaken vindt niet dat we het rijden van treinen heilig moeten verklaren. Hoekstra: “Het is vervelend als de trein die jij nodig hebt om bijvoorbeeld naar je werk te komen niet rijdt, maar je moet ook bedenken dat er ergens anders wel een trein rijdt. De twee kunnen prima naast elkaar bestaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wetenschappelijk gezien schuren treinen die niet rijden juist niet, of heel weinig. Zoals minister Hoekstra had kunnen weten benaderen zowel de statische (mu-s) als de dynamische (mu-d) wrijvingscoëfficiënten 0 naarmate de snelheid afneemt: mu-d(v) = mu )/d – c[mu] v.

Reageer