Marc Bruxelle / Shutterstock

Marc Bruxelle / Shutterstock

Universiteiten adviseren internationale studenten weg te blijven: ‘Corps heeft lustrum’

Verschillende universiteiten roepen internationale studenten op niet naar Nederland te komen als dat niet per se nodig is. Reden hiervoor is volgens twee van hen, de UvA en VU, dat het studentencorps in de hoofdstad momenteel lustrum heeft.

“We willen het voor iedereen gezellig, maar vooral ook veilig houden. Daarom benadrukken we nog maar eens dat het nu echt niet handig is om deze kant op te komen nu het corps bezig is hier haar 34e lustrum te vieren”, zegt een woordvoerder van de UvA. “De Nederlandse studenten zelf staan al enorm onder druk door wat hier allemaal aan de hand is, moet je nagaan als er nog meer bijkomen.”

De woordvoerder heeft wel goede hoop over de toekomst: “Rond 2050 heeft er waarschijnlijk wel een cultuurverandering plaatsgevonden waardoor er weer internationale studenten hierheen kunnen komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook adviseren we kansparels weg te blijven uit Nederland. Het is hier al druk genoeg en er zijn al genoeg crisissen. Jullie verzieken het milieu. Jullie vliegen teveel. Er zijn geen huizen meer.

Reageer
gravatar

Wat zijn kansparels? Is er een kans dat dat parels zijn? Is er ook een kans dat het geen parels zijn?