Markbenecke / Wikicommons

Markbenecke / Wikicommons

Amsterdams studentencorps: ‘Jaar lang keihard gewerkt aan cultuurverandering om dit niet naar buiten te laten komen’

Tijdens de viering van het 34e lustrum van het Amsterdams studentencorps is een aantal seksistische uitlatingen gedaan door mannelijke leden. Het senaat van het ASC betreurt dat deze grensoverschrijdende uitspraken naar buiten zijn gekomen.

“We hebben een jaar lang keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat dit soort uitspraken niet naar buiten zouden komen”, zegt een anoniem lid met een dubbele achternaam. “Daarvoor heeft een cultuurverandering moeten plaatsvinden waarbij we elkaar er streng op moesten toezien om beeldmateriaal intern te houden.”

“We hebben nota bene trainingen en cursussen gevolgd waarbij dit soort punten stapsgewijs werden doorgenomen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen z’n telefoon uit heeft staan? Hoe voorkom je dat iemand praat met de media? Hoe verschijn je niet op Dumpert? Alles om een cultuur te creëren waarin dit soort excessen vakkundig onder het tapijt worden geschoven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeer teleurstellend. Wij hadden verwacht dat de toespraken op studentenverenigingen zouden gaan over genderneutraliteit en inclusie. Niet over meisjes neuken.

Reageer