Shutterstock / Jacob Lund

Shutterstock / Jacob Lund

Vrouw die 32 uur per week geestdodend werk uitvoert volgens vrienden ‘niet ambitieus genoeg’

‘Trek dat nou gewoon door naar 40 uur’

‘Trek dat nou gewoon door naar 40 uur’

De 29-jarige Lisanne heeft al een aantal jaar een geestdodende baan als communicatieadviseur bij een bedrijf waar ze volgens haar functieomschrijving ‘de consistentie van de communicatie over de verschillende kanalen bewaakt en communicatieprojecten aanstuurt’. Ze zit nu in totaal 32 uur op kantoor naar een blinde muur te staren naast collega’s die allemaal een overhemd met vlekken van de C&A dragen, maar volgens haar vrienden is dat niet genoeg: als ze ambitie wil tonen, zou ze ook nog een vijfde dag naar kantoor moeten.

“Kijk Lies, ik weet dat het niet altijd makkelijk is”, begint haar goede vriend Jay (31), die zelf als freelance tekstschrijver voor een consultancybureau werkt. “Maar je komt nu wel op een leeftijd dat je je wat ambitieuzer zou moeten tonen. Als ik hoor dat je 32 uur op kantoor zit, denk ik: trek dat nou gewoon door naar 40 uur.”

Ondanks dat Lisanne nu elke vrijdag tijd heeft voor hobby’s, dagjes uit en uitgebreide lunches, zou ze volgens haar vrienden beter af zijn als ze gewoon een dagje extra achter een krap bureau gaat zitten terwijl ze op dat soort momenten het liefst haar hoofd herhaaldelijk tegen de bedrijfskoelkast zou rammen.

“Sorry dat ik het zeg, maar ik vind dit gewoon niet erg ambitieus van je”, zegt vriendin Daniëlle (33). “Probeer nou eens wat te maken van je carrière. Echt, straks als je oud bent krijg je spijt dat je niet meer dagen op kantoor hebt gezeten.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *