Graadje koeler dan verwacht in Frankrijk: Tour-organisatie verlengt etappe met 50 km

Graadje koeler dan verwacht in Frankrijk: Tour-organisatie verlengt etappe met 50 km

Graadje koeler dan verwacht in Frankrijk: Tour-organisatie verlengt etappe met 50 km

Een flinke meevaller voor de renners die van start gaan in de Tour de France vandaag: het is namelijk een graadje koeler dan verwacht in Frankrijk. Niet alleen de renners waren blij met het nieuws, ook de organisatie van de Tour de France zelf. Zij zagen zich geoorloofd de etappe van vandaag met deze verzachtende omstandigheden met 50 kilometer te verlengen.

“We kunnen de Ventoux ook nog wel even doen als het weer zo meezit dachten we. Volgens mij is dit een geliefde berg bij veel renners, zelfs bij een aantal sprinters in het verleden”, zegt een woordvoerder van de Tour de France-organisatie. “Dit brengt meteen ook meer spanning in de wedstrijd terug: blijft Wout van Aert bij het geel in de buurt of wil hij voor het tweede achtereenvolgende jaar op rij de winnaar worden op deze berg? Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *