Shutterstock /  Hananeko_Studio

Shutterstock /  Hananeko_Studio

Mug welkome afleiding van tyfushitte op je kamer

Het is bloedheet op je kamer, je kunt er niet door slapen. Bij een graad of 34 is het gezoem van een mug dan ook een welkome afleiding. Wetenschappers raden dan ook aan om tijdens de snikhete dagen in de zomer een paar muggen binnen te laten in je kamer.

“Afleiding werkt altijd goed”, vertelt wetenschapper Flemmo te Gader. “Het leidt de aandacht af van de verzengende hitte. Het is erg lastig om maar gewoon ergens anders aan te denken, terwijl je absoluut niet kunt slapen als je alleen maar op die hitte gefocust bent.”

Het geluid van de mug alleen is vaak al genoeg om je aandacht ergens anders op te doen vestigen, stelt Te Gader. “Maar mocht je dan nog niet kunnen slapen, dan kan het helpen om je te laten bijten door een aantal muggen. Jeuk is een van de sterkste aandachtstriggers die we kennen. Slaap lekker!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *