Pro Shots / imago

Pro Shots / imago

NAVO-landen gaan wapenleveringen aan Oekraïne nog intensiever beloven

De NAVO-landen hielden gisteren in Den Haag overleg over nieuwe wapenleveringen aan Oekraïne voor de strijd tegen de Russische invasie. De landen kwamen unaniem tot de conclusie dat ze de wapenleveringen nog intensiever moeten gaan beloven.

In de strijd tegen het Russische invasieleger lijdt Oekraïne de laatste dagen behoorlijk wat pijnlijke verliezen. Zowel in de regio Kharkiv als in de stad Severodonetsk kampt het Oekraïense leger met een tekort aan raketafweersystemen en ander militair materieel. Volgens NAVO-topman Jens Stoltenberg is het daarom ook van groot belang dat de NAVO ook intensiever gaat beloven om zwaardere wapens te leveren.

Ondertussen ziet plaatsvervangend defensieminister van Oekraïne Hanna Maliar dat haar land de strijd langzaam aan het verliezen is, met vele doden en andere rampspoed tot gevolg. Ze roept de NAVO-landen dan ook op om zo snel mogelijk de beloofde wapens naar het land toe te sturen. Volgens Stoltenberg moet het met de daadwerkelijke leveringen uiteindelijk wel goedkomen. “Beloofd is beloofd!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sloper des Vaderlands

Wij als kabinet vinden het een zeer goed idee om onze Oekrainse olichargen
te vriend te houden en bieden in principe een soort van nieuw inlegvelletje aan.
Vooral de Weffers en Bilderbergers zijn erg content dat wij dit script nu ook uitvoeren.

Mark

Reageer
gravatar

Mijn politionele actie tegen de weerbarstige nazistische leiders van de Russische provincie Oekraïne kan en mag men geen “invasie” noemen. Voor straf komt de De Spelds stukjesschrijver Maarten Hopman mijn land niet meer in!

De vertaling is van Frans Timmermans

Reageer