NOS

NOS

Van Rijthoven verrast ook zichzelf: ‘Had nog nooit van mij gehoord’

Tim van Rijthoven boekte zondag een sensationele eindzege in het tennistoernooi van Rosmalen door een klinkende overwinning op Daniil Medvedev. De 25-jarige Nederlander verraste daarmee vriend en vijand, maar zeker ook zichzelf: “Ik had eerlijk gezegd nog nooit van mij gehoord.”

“Het is nog steeds moeilijk te bevatten”, zegt Van Rijthoven. “De eerste Nederlandse ATP-toernooiwinst sinds 2012, winnen van de nummer twee van de wereld… En dat terwijl ik tot vorige week geen idee had wie ik was, laat staan dat ik een tennisser was. Als je mijn naam had genoemd, had ik je waarschijnlijk schaapachtig aangekeken.”

Van Rijthoven hoopt dat hij definitief naam heeft gemaakt. “Ik denk niet dat ik mezelf na vandaag snel zal vergeten”, lacht hij. “Maar daar zal ik iedere dag keihard voor moeten werken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *