Studio Speld / Shutterstock / Pro Shots - Koen Laureij

Studio Speld / Shutterstock / Pro Shots - Koen Laureij

Tweede Kamerleden gaan met 149 man verhaal halen bij boer Harm (52)

Bijna de complete Tweede Kamer heeft zich vanochtend verzameld voor de boerderij van de 52-jarige Harm uit Gemert. Op het erf van de boer zijn meer dan honderd dure auto’s met chauffeurs te zien die de Kamerleden gebracht hebben. Het is nog onbekend wat precies het doel is en voor hoelang ze er zullen blijven.

Volgens de Tweede Kamerleden zelf gaat het om een ‘ludieke actie’, maar volgens collega-boeren van Harm gaan de bewindvoerders hier toch echt een grens over. “Stel je voor, het is 12 uur en je zit lekker aan je dagelijkse stukje vlees, staan er ineens 149 hoogwaardigheidsbekleders op je erf”, schetst boerin Franka uit Zeddam de situatie. “Wat bij boer Harm gebeurt, moeten we niet normaal gaan vinden.”

“Waar houdt het op? Straks staat ook de voltallige Eerste Kamer op je akker. Dat vind ik persoonlijk helemaal niet ludiek. Of de voltallige Europese Raad. Die gasten beuken zo je silo eruit met hun zwarte dienstauto’s.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat de cijfers niet kloppen, want die zijn van het RIVM en het RIVM, moet ik daar nog over beginnen? Die cijferen al sinds 1934 en het heeft tot de komst van Caroline van der Plas moeten duren totdat dit cijferkanon eens ontmaskerd werd als zijnde onbetrouwbaar.

gravatar

Gisteren volgde een kleine hond me op mijn fiets, scheurde mijn fietstas en probeerde me te bijten. Ik moest stoppen. Ik rende achter hem aan en zag de eigenaren. Een oude man was woedend en wilde dat ik me verontschuldigde en dreigde met de politie. Ik ontplofte.
Dan moet ik tien minuten wachten om een leuk lachend een grapje en een praatje met de eigenaar te maken zodat je hele leven hetzelfde slappe geouwehoer is en je aangepast bent.
Ik besloot wat zachter te worden, en zei er zijn meer honden dan mensen in dit land, en dat het een lieve en kleine hond is die wil spelen, maar ze bijten nog steeds, het gebeurt, ze worden als hun baasje heb ik gehoord. Ik zei je staat met je hondenmoraal net iets hoger dan de doorsnee Nederlander wiens bewustzijn beperkt is tot voetbal en buitenlanders.
Wat zeg ik, ze noemen het als een hond behandeld worden, maar die wordt vereerd als een heilige. De smerige hondenbezitter, wiens houding standaard is. Ze verdienen het om geschopt te worden.
De straf komt eraan.

Reageer
gravatar

Goed dat de bewindslieden het voorbeeld volgen van natuurorganisaties en voor onbepaalde tijd boerderijen bezetten. Ga zo door!

Reageer
gravatar

Wij kregen verontrustende berichten dat onze Geliefde Majesteit een taalfout zou hebben gemaakt in Zijn Reactie in het nieuwsorgaan De Speld.
Dat is onjuist. Elke woord van onze Volmaakte Vorst – geschreven of uitgesproken – is door ons geredigeerd.

Ik en mijn 83 hoofdambtenaren schreven na ampel overleg het werkwoord “komen” in pluralis majestatis, omdat dat in in dit geval gepast is.