Studio Speld / Shutterstock

Man moet opeens overwerken nu hij hardloopwedstrijd gepland heeft

Als hij zijn collega’s op de gang hoort stommelen, wisselt Stefano snel van tabblad. Een excelsheet verschijnt op zijn beeldscherm. “Sorry jongens, ik moet vandaag overwerken”, zegt hij als zijn collega’s vragen waar hij blijft. Het bedrijf waarvoor hij werkt heeft zich met een team ingeschreven voor de Zuidas Run, tien kilometer dwars door het businessdistrict in de directe omgeving van het kantoor. Over een uur zal het startschot klinken, maar Stefano zit nog driftig op zijn toetsenbord te rammen. 

“Ach kom op joh”, bijt zijn leidinggevende Phileine hem toe. “Die klant kan wel wachten!” Stefano, die normaal gesproken stipt om 17:00u zijn werk neerlegt, is echter onvermurwbaar. “Ik was echt graag meegegaan, maar dit kan niet wachten. Ga anders maar vast, misschien kom ik jullie straks nog wel eventjes aanmoedigen.” 

Uren gaan voorbij. De collega’s van Stefano rennen zich het vuur uit de sloffen. Als ze afgepeigerd over de finish strompelen zien ze hun fijne collega Stefano aan een tafeltje zitten met een biertje voor zijn neus. “Jullie hadden helemaal gelijk, die klant kon inderdaad nog wel even wachten. Hoe ging het? Biertje?”

Op vrijdag 1 juli is de Zuidas Run. Een unieke run dwars door het zakelijke district van de Zuidas, waar een gezellige vrijmibo niet bij mag ontbreken. Ga nu naar de website om jezelf of je businessteam in te schrijven


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *