Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Weghorst kiest ervoor om zich niet te laten degraderen

'Club mag zelf haar keuze maken, maar ik vertrouw het niet als degradatie je van hogerhand wordt opgelegd'

Waar gisteren in Engeland de complete selectie van Burnley werd gedegradeerd, onttrok één speler zich aan de verplichtingen: spits Wout Weghorst koos er bewust voor om zich niét te laten degraderen.

Gevraagd naar zijn beweegredenen, laat de 12-voudig Nederlands international weten moeite te hebben met het verplichte aspect: "Voor mij staat keuzevrijheid voorop. Wat hier in de Premier League gebeurt, dat in feite van hogerhand wordt gezegd 'je moét degraderen', staat me absoluut niet aan. Ook omdat de langetermijneffecten van degradatie voor mij niet duidelijk zijn, er zijn veel voorbeelden van spelers en clubs die na degradatie nooit meer de oude zijn geworden."

Het is nog onduidelijk wat de beslissing van Weghorst betekent voor zijn verbintenis bij Burnley. "In het contract staat heel duidelijk dat als we degraderen, we allemáál degraderen", stelt Burnley-voorzitter Alan Pace. "Dus misschien kan Weghorst maar beter vertrekken. Het is voor de eenheid in de kleedkamer niet goed als iedereen tegen Norwich City moet spelen en hij in z'n eentje tegen Manchester United."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet niet wat “voetbalhaatster” hier van vindt, maar als voetbal insider begrijp ik maar weinig van dit warrige betoog.
Als ik het goed begrijp gaat Weghorst in z’n eentje voetballen tegen Tim Krul, want Tim laat zich natuurlijk ook niet degraderen met Norwich City.
Snapt U wel?

Reageer