Roman Babakin / Shutterstock

Roman Babakin / Shutterstock

Met een camper op reis langs de prachtige, gevarieerde westkust van Canada: waarom zou je eigenlijk?

Bijna een miljoen Nederlanders gingen je voor en bij ruim zestien miljoen andere Nederlanders staat het hoog op de verlanglijst: met een camper langs de ongerepte, spectaculaire westkust van Canada toeren. Voor de 29-jarige content creator Sterre was deze wens onhebbelijk groot, tot haar rationele hersenhelft het heft in handen nam: "Ik dacht, ja, maar waarom eigenlijk?”

“Dat je je vaste contract opzegt voor een avontuur dat is gestoeld op vage, onbestemde verlangens en als het er zowaar echt van komt dan eerst een halve dag in het vliegtuig zit naar Vancouver waar het dan even laat is als toen je vertrok en dan met een jetlag in een camper stapt waar je de rest van de dag urenlang alleen maar hetzelfde asfalt ziet met de laaghangende zon in je gezicht – want volgens mij gaat 'ie aan die kant onder, en dat je aan het eind van de dag chagrijnig met je saaie vriend die je ter plekke wil dumpen een plek zoekt waar je de camper veilig neer kunt zetten zonder aangevreten te worden door een damhert en dan de volgende dag weer wakker wordt en dit fenomeen zich een keer of negentig herhaalt omdat je drie maanden voor deze reis hebt uitgetrokken.” Sterre zucht tevreden: “Ja, we waren een aantal keer heel dichtbij met boeken maar Godzijdank kregen we toen twee kinderen en kwam het er niet van. Ik heb wat foto's van Canada opgezocht op Google Maps en het is goed zo, mijn leven voelt compleet sinds ik realiseerde wat een gedoe zo’n reis is.”

Ook veel touroperators zijn gestopt met het aanbieden van de roadtrip. Jelte Deelder, van D-Reizen: "Jarenlang boden we zo'n standaardpakket aan, weetjewel, dat mensen 18, 30, of 60 dagen in een camper reden langs adembenemende fjorden, kilometershoge sneeuwtoppen en meertjes waar grizzlyberen zich laven aan wilde én tamme zalm, maar we zijn ermee gestopt. Weet je wel hoeveel telefoontjes wij hier moesten plegen om dat allemaal rond te breien? En heb je wel eens een camper ingeparkeerd bij een supermarkt in Vancouver? Precies, waarom zou je? Voor mensen die avontuur op de weg zoeken hebben we tegenwoordig een elektrische fiets te huur. Lekker een dagje naar De Keukenhof. Of rijd gewoon eens een stukje met je auto door Flevoland. Goede reis en nu wegwezen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *