Oleg Batrak / Shutterstock

Zweden en Finland grote favorieten voor Songfestival volgend jaar

Als we de bookmakers moeten geloven zijn Zweden en Finland de grote favorieten voor het Songfestival volgend jaar. Daags na de overwinning van Oekraïne lijkt het er dus op dat de editie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar een stuk spannender wordt.

De buurlanden hebben hun favorietenrol te danken aan hun provocerende acts. Graham Norton heeft zijn oordeel al geveld over beide performances. “Het is gewaagd, het heeft iets brutaals en de uitvoering is behoorlijk catchy”, aldus de geprezen Eurovisie-commentator uit de UK. “Als je op safe speelt met je act, dan pak je het publiek niet in. Zweden en Finland tonen aan dat ze risico durven te nemen, daar houd ik wel van.”

Of de Scandinavische landen de verwachtingen waar kunnen maken moet nog blijken. Ze hebben in ieder geval alle ingrediënten in huis voor de winst, vindt ook Jan Smit. “Uiteindelijk draait het songfestival om Europese verbroedering. En daar spelen beide landen nu al extreem sterk op in”, sluit de Volendamse zanger af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *