Pro Shots / Kay Int Veen

Pro Shots / Kay Int Veen

KNVB geeft duidelijkheid over omstreden strafschop: ‘Hij is gegeven’

'En benut'

De KNVB heeft duidelijkheid gegeven over de omstreden strafschop die Feyenoord in de laatste minuut van de blessuretijd kreeg in de thuiswedstrijd tegen PSV. De voetbalbond bevestigde maandag dat de penalty is toegekend.

"Hij is gegeven", zegt een woordvoerder van de KNVB desgevraagd. "En benut, door Cyriel Dessers. De beslissing van scheidsrechter Gözübüyük heeft niet tot een ingreep van de VAR geleid. De verzilverde strafschop leidde tot een eindstand van 2-2 en een punt voor beide elftallen. Met nog twee speelrondes te gaan, blijft de achterstand van PSV op koploper Ajax derhalve vier punten. Indien de scheidsrechter geen penalty had toegekend – of als deze niet tot een doelpunt had geleid – is het aannemelijk dat PSV de wedstrijd tegen Feyenoord gewonnen zou hebben. In dat geval zou PSV twee punten meer hebben dan nu en zou de achterstand op Ajax twee punten bedragen. De strafschop is echter zowel gegeven als benut."

PSV is blij dat het nu duidelijkheid heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *