Shutterstock/Hulshof pictures

Shutterstock/Hulshof pictures

Xenos-containers gezonken: strand Noordwijk bezaaid met kilometerslange rij kitscherige schelpen

Langs de kust van Noordwijk ligt momenteel een kilometerslange band vol schelpen. De kitscherige kalkskeletten zijn afkomstig uit enkele Xenos-containers die eerder deze week van een vrachtschip waren gevallen.

Strandliefhebbers hopen dat het afval snel is opgeruimd: "Ik kom hier om uit te waaien en te genieten van het moois dat de zee te bieden heeft. Niet om me door de rotzooi van de Xenos heen te hoeven waden", moppert een man met een hond. Ergens verderop lijken andere mensen er juist wel het voordeel van in te zien: een slimme strandjutter verzamelt zoveel mogelijk schelpen in zijn emmer. "Bij de Xenos betaal je zó zeven euro voor een kilo, dus tel uit je winst."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben nog op zoek naar een schilderij waarop staat ‘In dit huis zijn we lief voor elkaar’.

Is dat ook aangespoeld? Mijn kersverse vriendin Danielle is er gek op!

Reageer