Arjan Eikelboom

Amateurvoetballer heeft na gezonde inspanning wel een broodje gehaktbal en twintig bier verdiend

Na een invalbeurt van bijna dertig minuten bij zijn vriendenteam in de vierde klasse, heeft Mark wel een broodje gehaktbal en twintig bier verdiend. Dat is zijn exacte gedachte als de kwakkelende middenvelder van HVCH 5 de mayonaise van zijn kin veegt in de kantine.

Mark kan terugkijken op een degelijke invalbeurt na de rust. Hij hield het niet langer vol dan 27 minuten vanwege een opspelende liesblessure, maar dat neemt niet weg dat de ooit-selectiespeler voor zijn gevoel een zeer gezonde inspanning heeft geleverd binnen de middencirkel. “Zo, denk dat we wel weer een biertje of twintig hebben verdiend vandaag. Lappen?”

Enkele uren later valt er van alle gezichten af te lezen hoe graag de mannen samen op het voetbalveld staan. “Hwet gat ’teindelijk niet omwinnen of veliezze. Hghaat erom datje spottief bezig bent me’snalle en plezier heb op tfeld”, sluit Mark af.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *