Pro Shots / Paul Meima

Pro Shots / Paul Meima

‘Gewoon rust tijdens restant Vitesse – Sparta’

Teams zoeken na 3 minuten een kwartier de kleedkamer op

Vanavond om 18.45 staat de inhaalwedstrijd tussen Vitesse en Sparta op het programma. De teams trappen om 18.45 af voor de resterende 6 minuten van het duel. Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft al aangegeven halverwege ‘gewoon’ te fluiten voor rust: “Rust en herstel is een belangrijk onderdeel van topsport. Dus dat kwartier pauze tussendoor komt er gewoon. En als het weer zo warm is als afgelopen weekend, dan zijn drinkpauzes ook niet ondenkbaar.”

Sparta-coach Henk Fräser is blij met de beslissing van de leidsman: “In de rust kun je je team tactisch omzetten en instructies geven, dus dit maakt mijn werk ook weer een stukje makkelijker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp de voetbalhaatster wel. Als wij aan het gewone volk – dus ook aan de redactie van De Speld – iets over hockey willen uitleggen zijn wij veel tijd kwijt met uitleggen van de gebeurtenissen op het veld en natuurlijk de belangrijkste hockeyregels. De namen van de clubs en van de spelers zijn het gewone volk onbekend.

De redactie van De Speld neemt voor voetbal-leken gewoonweg niet de nodige moeite en plaatsruimte.