Gregory Gus / Shutterstock

Gregory Gus / Shutterstock

Russisch leger heeft bijna alle Oekraïense militaire doelen behaald

Het machtige Russische leger staat op het punt van succes: bijna alle Oekraïense militaire doelen zijn behaald. “Met het zinken van het slagschip Moskva, het terugtrekken van onze troepen van strategische steden als Odessa en Kyiv en het sneuvelen van tienduizenden van onze Russische soldaten hebben we bijna alle Oekraïense militaire doelen behaald”, zegt een Russische generaal.

“Het loopt weer eens gesmeerd kameraden”, vervolgt de generaal. “En als we oorlog zien als de voortzetting van diplomatiek met militaire middelen, zijn we de Oekraïense zaak nog krachtiger aan het behartigen. Versneld lidmaatschap van NAVO en de EU, miljarden aan steun, extreem versnelde afbouw van geopolitieke afhankelijkheid van Russische fossiele brandstof: strijders, Rusland heeft Oekraïne niet nodig om hun militaire doelen te behalen! Wij doen het voor ze!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb zo juist Poetin eventjes per telefoon gevraagd waarom meer dan twintigduizend soldaten
zijn omgekomen in dat weerbarstig stukje van zijn grote land. Het enig wat hij daarop antwoordde was: “Het gevolg van dat ellendige corona-virus.”

Reageer
gravatar

Alles goed en wel, maar er is ook een ernstig klimaatprobleem. Daarover wordt in dit artikel niet gerept.

Daarom vraag ik aan oorlogsverslaggever Jan van Tienen voor mij en andere belangstellende lezers ook het leefklimaat in de Oekraïne te onderzoeken.

Reageer