Studio Speld - Daniel Pieterson / Shutterstock

Studio Speld - Daniel Pieterson / Shutterstock

Helmplicht voor fietsers? Meeste Nederlanders willen hem eventueel ‘best’ op de kin dragen

Het aantal fietsers dat bij een ongeluk ernstig letsel oploopt stijgt elk jaar enorm. Verkeersexperts luiden daarom de noodklok voor het verplicht invoeren van het dragen van een helm. Veel Nederlandse fietsers laten weten deze ‘best’ op de kin te willen dragen.

“Ik heb het even geprobeerd om hem helemaal over mijn hoofd te dragen, maar ik merk dat mijn haren dan echt afgekneld worden en deze geen frisse lucht meer krijgen”, zegt de fanatieke e-biker Hannie (59) uit Hoogeveen. “Dan moet ik er vervolgens weer flessen ‘perfecte krul’ tegenaan gooien om het een beetje in vorm en volume te krijgen voor ik een beetje normaal de deur uit kan. En vaker naar de kapper.. op de fiets. Dan blijf je bezig.”

Sommige fietsers die de helm wel dragen zoals het hoort kijken daarom ook met scheve gezichten naar de mensen die hem op de kin dragen. “Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Ik kom daarom niet meer op fietspaden waar dat soort volk rondrijdt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou, in de omstandigheden daartoe aanleiding geven, desgevraagd, al alles meezit en vooral ook niet tegen, mocht ook mijn moeder het een goed idee vinden en ik een goed humeur hebben, mogelijk best wel eventueel, wie weet, naar The Passion 2022 gaan kijken. Tenminste, als er niets tussendoor komt én ik het niet vergeet. Ik dacht: dit vindt de rest van Nederland vast wel nuttige informatie, dus daarom schrijf ik het maar op in het meest gezaghebbende forum van Nederland.

Reageer
gravatar

Lieve zus Sonja, ook jij vergat dat te melden. We hebben her toevallig tijdens het familie-etentje zondag erover gehad. Weet je nog, dat we er samen over eens waren, dat van de fiets op de kin vallen veel ernstigere gevolgen heeft dan op de schouder.

gravatar

Kabouters van Steeds de Buren, jullie oninteressante samenspraken zijn geen bal aan voor de lezers. Doe dat maar voortaan alleen tijdens jullie familie-etentjes.