giuseppelombardo / Shutterstock

giuseppelombardo / Shutterstock

Sabine is even gestopt met stoppen met roken

Sabine (24) stak haar eerste sigaret op toen ze 16 was. Sinds haar 21e probeert ze regelmatig te stoppen met roken. Soms lukt dat een dag, soms een week, soms langer: haar record staat op zes maanden. Maar nu is Sabine er klaar mee. En dus heeft ze met zichzelf afgesproken in ieder geval de komende 6 maanden te stoppen met stoppen met roken.

“Stoppen met roken is best stressvol”, zegt Sabine terwijl ze een aansteker zoekt. “De hele tijd sigaretjes moeten afslaan, die meewarige blikken van vrienden als ik zeg dat ik weer echt ga stoppen”. Ze steekt een sigaret op. “Nu eerst maar eens zes maanden rust in de tent, gewoon lekker roken.” Gelukkig krijgt Sabine ook steun van haar vrienden, die haar meteen een slof sigaretten cadeau hebben gedaan.

Maar wat als Sabine in deze tijd tóch behoefte krijgt om te stoppen met roken? “Ik heb dit nu afgesproken met mezelf dus ik wil doorzetten. Meteen een sigaret opsteken denk ik dus, misschien met menthol ofzo, om de drempel wat lager te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *