Minister die iemand doodschoot in Kalverstraat wacht ‘pittig debat’

Minister Micky Adriaansens wacht vanmiddag een zwaar debat in de Tweede Kamer. Een deel van de oppositie rekent het de minister van Economische Zaken zwaar aan dat ze op dinsdag op klaarlichte dag een willekeurige man doodschoot in de Kalverstraat.

“Het is het ene schandaal na het andere met dit kabinet. Als ministers nu ook filmpjes gaan delen op Tiktok waarop ze van dichtbij argeloze voorbijgangers in het gezicht schieten is voor ons de grens langzamerhand wel bereikt”, zegt Jesse Klaver. “De burger heeft van dit kabinet veel te weinig daadkracht gezien en veel te vaak de loop van een pistool,” zegt JA21-voorman Joost Eerdmans.

De minister zelf wil niet zeggen of zij haar positie houdbaar vindt. “Laten we eerst het debat even afwachten. Ik wil best zeggen wat ik precies bedoelde toen ik ‘yes, dwars door z’n kanis! Zagen jullie dat?’ zei, maar dat wil ik doen tegen de Kamer, niet tegenover de pers. Dat zou van weinig respect getuigen.”

Minister-president Rutte wil voorafgaand aan het debat geen vragen over de kwestie beantwoorden. “Ik wil niet vooruitlopen op het debat en ik kan me ook niet herinneren na afloop van de minister een appje te hebben ontvangen waarin ze zei dat hij zich nog nooit zo levend heeft gevoeld. In algemene zin wil ik wel zeggen dat het niet wenselijk is dat bewindspersonen in drukke winkelstraten – en trouwens ook op andere plekken – willekeurige mensen een kogel door de kop te jagen, maar de minister heeft laten weten dat zij zichzelf wil verdedigen. Dat respecteer ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Minister Adriaansens heeft haar oprechte excuses aangeboden en plechtig belooft haar stinkende best te gaan doen om het verloren vertrouwen terug te winnen. Van mij mag ze aanblijven.

Reageer
gravatar

Minister Micky Adriaansens (58) kan men beschuldigen dat ze in Laren wel eens een hockeybal te hoog heeft geschoten, kan men vergoelijken.
Daar staat tegenover dat ze in haar jeugd I Will Survive (ik wil overleven – red.) heeft gezongen.

Maar haar vals beschuldigen dat ze in de Klaverstraat iemand dood schoot, gaat veel te ver. Dat het een man was, pleit wel weer voor haar.

Reageer
gravatar

De Jesse Klaverstraat?
Dat Micky uitgerekend daar haar Glock leegschoot op een onschuldige voorbijganger is abject maakt haar strafbaar.