IAKIMCHUK IAROSLAV / Shutterstock

IAKIMCHUK IAROSLAV / Shutterstock

Hier zijn 8 voordelen van te laat komen

Te laat komen heeft onterecht een slechte reputatie: er kleven juist aanzienlijke voordelen aan deze activiteit. We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Je houdt meer tijd over voor andere dingen
Als je te laat komt, kan je soms wel een of meerdere uren langer op bed blijven liggen, of spelen met je hondje Ellen.

2. Je hebt meteen een gespreksonderwerp
Het maakt niet uit of je de echte reden vertelt of er eentje verzint: je hebt meteen een verhaal. Iedereen is wel eens te laat gekomen dus ook je collega’s of vrienden zullen met leuke verhalen komen. Te laat komen verbindt.

3. Waar je naartoe moet duurt korter als je te laat bent
Als je bijvoorbeeld te laat op werk komt, is het veel eerder lunchtijd dan als je op tijd was geweest. Dat is fijn. Ook is het einde van de werkdag dichterbij. De vuistregel is: hoe later je komt, hoe eerder je werkdag klaar is.

4. Te laat komen maakt je op een bepaalde manier sympathiek
Onder je adem en met bloeddoorlopen ogen sorry sorry kuttekut kut kut mompelen maakt je op een bepaalde manier sympathiek. Je straalt uit dat je een empaat bent omdat je het ergens vervelend vind dat je andere mensen mogelijk ongemak bezorgt. Pure winst.

5. Je bent in ieder geval niet te vroeg
Niets is zo irritant als mensen die een half uur voor de afgesproken tijd al ter plaatse zijn en dan informeren waar je blijft. Door te laat te komen kun je andere mensen (en jezelf!) die ergernis besparen.

6. Meer ‘bang for your buck’
Of je nu naar je uurprijs kijkt of de hoeveelheid genot per uur die je uit afspreken met je vrienden haalt: te laat komen betekent meer ‘bang for your buck’.

7. Je hoeft je geen zorgen te maken of je op tijd komt
Op tijd proberen te komen kan heel stressvol zijn, want dan moet je precies uitkienen hoe laat je vertrekt en ergens aankomt. Daar moet je eigenlijk al enige tijd voor je ergens moet zijn mee bezig zijn. Veel gedoe! Maar als je te laat komt, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je weet dat je niet op tijd gaat komen dus hoe je je daar ook geen zorgen over te maken. Te laat komen is zen.

8. Het is beleefder dan te vroeg weggaan
Wie te vroeg weggaat geeft daarmee te kennen dat het evenement niet leuk is, wie te laat komt geeft te kennen dat hij of zij er geen zin in had. Wie ergens geen zin in heeft kan zich vergissen – de telaatkomer laat dus de mogelijkheid om zich te vergissen in het geen zin hebben. Te laat komen is eigenlijk zeer nederig: juist precies op tijd arriveren en weer weggaan is het toppunt van arrogantie. Denk je dat je zomaar heer en meester over alles kunt zijn, inclusief de agenda en de moderne rationaliteit? Walgelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De man met een hondje in bed op de foto valt nog niet onder onder een categorie in lhbtiq+.
Hij hoort tot de z van zoöseksualiteit. Waarschijnlijk zal de letterreeks binnenkort worden uitgebreid tot lhbtiqz+.

Reageer