Shutterstock/ Tomasz Trojanowski

Shutterstock/ Tomasz Trojanowski

Vrouw heeft misofonie: ze kan niet zo goed tegen het geluid van een trompet op 10cm van haar oor

Sterre heeft naar eigen zeggen een bijzondere aandoening: misofonie. Ken je dat soms? Door haar aandoening kan ze heel slecht tegen het geluid van een trompet die op tien centimeter van haar oor recht haar gehoorgang in schalt.

“Ik word daar dan helemaal kriegelig van”, zegt Sterre. “Het is misschien lastig voorstellen, maar de meeste mensen hebben ook geen misofonie. Ik kan er gewoon echt niet tegen. Dat schelle geluid, en dan al die decibellen. Ja, heel gek misschien hoor, en ik kan het ook niet echt uitleggen, maar dan heb ik echt de neiging om de kamer uit te lopen.”

Het liefst komt Sterre helemaal niet in de buurt van trompetspelers op tien centimeter van haar oor. “Je leert er wel mee leven hoor. Als er dan toch een trompettist naast me staat en een trompet naar de mond brengt, dan gaan bij mij alle alarmbellen al af hoor. Dan doe ik alles om niet naar de taptoe in mijn oor te hoeven luisteren, want dan zou ik bij wijze van spreken helemaal ineenkrimpen. Misofonie heet dat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is dit voor klote grap? Wij met misofonie vinden t al erg genoeg en dan komen jullie met zo n stukje .jullie moeten je schamen om ons zo voor de gek te houden 😡

Reageer
gravatar

Jaap van de Venis geeft valse voorlichting!

Misofonie is zeer ernstig gevoel van walging en woede bij het horen van menselijke geluiden, zoals boeren, oprispingen, scheten, hoesten, niezen, kuchen, schrapen, snuiven, snuiten, smakken, klakken, knappen enz.

Geluiden uit muziekinstrumenten horen niet bij.misofonie. Die zijn makkelijk te vermijden.

Reageer
gravatar

Met je eens ze zijn niet wijs om dit zo te plaatsen .t is geen lolletje te leven met misofonie.denk dat we n dag van ons leven moeten gunnen aan de schrijver van dit artikel.