Ev. Safronov / Shutterstock

Ev. Safronov / Shutterstock

Zijn F1-auto’s te afhankelijk van olie?

Er is veel te doen over fossiele brandstoffen. De discussies over onze afhankelijkheid van olie en gas zijn ook in de Formule 1 aan de orde van de dag. Men vraagt zich af: zijn Formule 1-auto’s te afhankelijk van olie?

De meningen daarover zijn verdeeld. Er is een kamp dat zegt dat we helemaal moeten stoppen met het afnemen van olie uit Rusland en dat de auto’s daar niks van zullen merken. Anderen beweren echter dat de bolides niet zonder mogen komen te zitten. Zij vrezen dat auto’s zichzelf niet meer warm kunnen houden, of nog erger: dat ze helemaal stil komen te staan.

Tot die laatste groep behoort autocoureur Tim Coronel. Hij ziet de toekomst somber in: “Formule 1-auto’s zijn veel te afhankelijk van olie. Ik durf zelfs te beweren dat ze zonder olie helemaal niet meer kunnen functioneren. Noem mij een pessimist, maar we moeten heel snel op zoek gaan naar alternatieven voor deze wagens.”

Als compromis is voorlopig besloten om in ieder geval de komende acht Grands Prix in Saoedi-Arabië te houden, zodat F1-auto’s niet zonder olie komen te zitten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaap, je hebt knap het Engelse woord racecar vermeden, maar met autocoureur ga je toch de mist in.

Daarom raden wij critica mevrouw Van de Buren aan om één ster in mindering te brengen. Die ster hoeft van ons niet per se een bekende supersnelle Nederlandse autorijder te zijn.

Reageer