Pro Shots / Remko Kool

Pro Shots / Remko Kool

Jongen kan tegen de tijd dat hij eindelijk mag afrijden ook meteen zijn seniorenkeuring doen

De inmiddels 74-jarige Jay-Jay staat al heel lang op de wachtlijst bij het CBR om praktijkexamen te mogen doen voor zijn autorijbewijs. Zo lang dat hij volgend jaar ook alweer zijn seniorenkeuring voor het rijbewijs zou moeten halen.

“Ik hoop echt dat ik ergens dit jaar nog kan afrijden, anders moet ik de rijbewijskeuring voor 75-plussers van volgend jaar ook weer verzetten. Dan blijf je bezig”, zegt Jay-Jay. “Al kijk ik tegen die keuring zelf niet echt op, want ik heb nu al ruim 57 jaar rijlessen. De meeste dingen heb ik daarom wel onder de knie. Alleen het fileparkeren blijft een ramp, maar heb wel kilometers in de benen. Ik ben zelfs met de lesauto meerdere keren op vakantie gegaan naar Frankrijk, dan ging Henk mijn instructeur gewoon gezellig mee.”

Naast de alle tijd die het Jay-Jay heeft gekost in de afgelopen decennia, zit er ook een groot kostenplaatje aan vast. “Ik ben daarom af en toe ook gaan bijklussen als Uber of maaltijden bezorgen met de lesauto. En ik heb goed nieuws: als er in december geen nieuwe coronagolf is mag ik op 1 januari eindelijk afrijden.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog meer goed nieuws voor Jay-Jay! Hij komt inmiddels bijna in aanmerking voor een sociale huurwoning. Hij moet alleen nog een paar duizend arabieren voor zich dulden met een verblijfsvergunning, maar als die een huis hebben, komt hij zeker aan de beurt.

Reageer