David Prado Perucha / Shutterstock

David Prado Perucha / Shutterstock

Fijn weekend! zegt baas die jou nog 18 mailtjes gaat sturen

Eindelijk, de vrijdagmiddag zit erop! Maar zodra jij je spullen pakt en naar huis wilt gaan om van je weekend te genieten, wenst je baas je een fijn weekend. Tja, en we weten allemaal wat dat betekent.

Ze zei het nog zo enthousiast en welgemeend. Vroeg zelfs nog naar je plannen, maar waarschijnlijk alleen om ze te ruïneren. Want zodra jij je eerste glas wijn aan je lippen zet met je vriendinnen, zie je de eerste vijf mails van je baas al in je inbox verschijnen. ‘Urgent! Dit weekend oppakken!’ Met een zucht zet je je glas neer.

Dacht je dat het bij vijf mails zou blijven? Nee hoor, binnen no time heb je er achttien te pakken. Gedwee ploeter je je door alle mails en nieuwe urgente taken heen. Voor je het weet is zit je weekend er op en zijn jouw plannen om lekker de stad in te duiken en een goed boek te lezen als sneeuw voor de zon verdwenen. Als je maandagochtend doodop op kantoor verschijnt, zit je baas er fris en fruitig bij. “En”, vraagt ze, “Fijn weekend gehad?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *