Shutterstock/Photographer RM

Shutterstock/Photographer RM

4 dingen die jij, Vladimir Poetin, nu kunt doen tegen de oorlog in Oekraïne

Ook jij als individu kunt veel betekenen

Ook jij als individu kunt veel betekenen

Met al het nieuws van de oorlog in Oekraïne is het niet vreemd dat je je soms machteloos voelt. Want wat kun jij, zo alleen vanuit je Kremlin, nu echt betekenen in zo’n grote oorlog? Meer dan je denkt! Dit zijn vier dingen die jij, Vladimir Poetin, nu kunt doen tegen de oorlog in Oekraïne.

1. Trek je troepen terug
Je denkt waarschijnlijk: als ik mijn troepen terugtrek, maar alle andere dictators laten hun Russische troepen staan, wat heeft het dan voor zin? Toch heb je meer invloed dan je zou denken. Één terugtrekkend 60 kilometer lang Russisch konvooi kan iets in gang zetten.

2. Haal je nieuws van erkende journalisten.
Het eerste slachtoffer van elke oorlog is de waarheid. De propaganda die jij de wereld in gooit, kan nogal een eigen leven gaan leiden. En daar kun je verraderlijk verstrikt in raken, zeker als je twee jaar jezelf hebt afgezonderd. Omgeef je daarom met mensen die niet als de dood zijn om je tegen te spreken.

3. Begin lokaal
In je eentje de wereldpolitiek veranderen kan nogal overweldigend zijn. Zoek daarom naar lokale initiatieven. Misschien kun jij binnen de muren van je eigen Kremlin al een hoop onnodig geweld voorkomen.

4. Ga de straat op
Als laatste tip, blijf je inzetten. Kom eens van die lange tafel vandaan en ga de straten op. Ook jij, een klein kaal mannetje van 69, kan een wereldwijde verandering in gang zetten. Vergeet dat nooit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Poetin heeft zijn eigen inlichtingendienst verkeerd ingeschat. Iedereen is óverijverig bezig en wantrouwt elkaar. Want later zal hij ongetwijfeld verklaren: “Ik heb nog zo gezegd, géén bommetje!”

Help de bevolking aan betere informatie met een duidelijke boodschap: Rusland ruim je rotzooi op!

Reageer