fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Collega’s?! Aan deze 5 kenmerken herken je ze

Nu het thuiswerken er weer op zit, en de terugkeer naar kantoor aanstaande is, vraag je je misschien af: wat zijn collega’s ook alweer en hoe herken ik er een? Een behulpzame checklist:

– Een collega heeft vaak een kopje koffie in de hand. Vaak gaat het om een kartonnen exemplaar, maar er zijn ook collega’s bekend die een eigen drinkbeker gebruiken.

– Collega’s zijn vaak te herkennen aan hun slechte evenwicht. Al hangend gebruiken ze hierbij jouw bureau als steun om overeind te blijven.

– In de zomer zijn vooral mannelijke collega’s te herkennen aan hun gevlekte oksels. De gevlekte oksel is met name zichtbaar bij de collega die een klassiek overhemd met lange mouwen naar werk draagt.

– Collega’s zijn te onderscheiden aan hun groepsgedrag. Het groepsgedrag openbaart zich bijvoorbeeld met de lunchpauze, wanneer collega’s zich vaak in dezelfde kleine groepjes splitsen. Ook een bekende soort is de roker en het rokersgroepje, hoewel deze laatste soort met het uitsterven wordt bedreigd.

– Een goede test om erachter te komen of iemand een collega is, is om diegene te vragen hoe het gaat. Als de persoon in kwestie “druk” antwoordt, heb je grote kans dat het een collega is. Variaties op dit antwoord kunnen zijn “druk, maar goed” en “druk, druk, druk”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *