NOS

Compensatie omgevallen bomen: Schiphol moet 150 extra vluchten schrappen

Schiphol moet de komende tijd nog eens 150 extra vluchten schrappen. Reden hiervoor is dat er afgelopen week tijdens de ‘drielingstorm’ duizenden bomen zijn omgewaaid. Die CO2 moet nu gecompenseerd gaan worden.

“Het aantal bomen dat is omgewaaid staat qua CO2-opname gelijk aan het aantal bomen dat normaal gesproken tijdens 150 vluchten geplant wordt. Dan gaat het om volle vluchten, want niet iedereen vinkt de optie aan. Het gaat dus echt om populaire vakantievluchten naar Gran Canaria of Tenerife”, zegt Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie. “We begrijpen dat het vervelend is voor mensen van wie de reis niet doorgaat, maar het is in de voorjaarsvakantie toch veel te druk.”


De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *