DAndreev / Shutterstock

DAndreev / Shutterstock

Russische tank rijdt dwars door hele zware sanctie heen

Vannacht toen bijna iedereen in het Westen op een oor lag, is er op de grens tussen Oekraïne en Rusland een Russische tank dwars door een hele zware sanctie heen gereden. Wereldleiders lieten weten geschrokken te zijn van de gebeurtenis en zoeken naar verklaringen over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

“Ik ben echt geschokt. Gisteravond toen ik naar bed ging kreeg ik van alle kanten signalen dat de zware sancties als een huis stonden, maar toen ik vanmorgen in alle vroegte wakker werd gebeld lagen ze helemaal in puin”, zegt minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken. “Het is nu echt zaak om snel om de tafel te gaan over hoe we deze sancties moeten herbouwen en versterken, zodat dit dadelijk niet nog eens kan gebeuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uitstraling.

Tsjernobyl is ingenomen, een opslagplaats voor radioactief afval zou na geraakt te zijn weer begonnen zijn straling uit te zenden.