Shutterstock / Studio Speld

Steeds meer bedrijven verwijderen apenrots uit kantoorpand: ‘Niet meer van deze tijd’

Je ziet het steeds vaker: bedrijven die hun apenrots uit hun kantoor verwijderen. Zo ook Nutry Supplies uit Lelystad. “Dat alle leidinggevenden hier zevenvinkers zijn is tot daar aan toe, maar dan ook nog een apenrots in ons kantoor? Nee, dat is niet meer van deze tijd.”

De apenrots, die middenin het Lelystadse pand prijkt, heeft jarenlang trouw dienst gedaan. “Dan kwam je op maandagochtend binnen, en dan zaten er al twee managers vanaf de rots te schreeuwen wanneer die financiële rapporten in hun postvak lagen”, vertelt Lisanne van accounting. 

“Vooral op vrijdagmiddag was het altijd superdruk hier op de rots”, vertelt Bart die zelf op de juridische afdeling werkt. “Ik weet nog dat ik een keer Joris van boekhouding eraf duwde en hij toen weer helemaal onderaan moest beginnen, haha.” Hij zucht. “Maar ja, is niet meer van deze tijd natuurlijk.” Nancy van financiën kijkt toe hoe de rots uit het pand getakeld wordt. “Het zal even wennen zijn voor alle alfamannetjes hier. Maar de dierentuin heeft beloofd dat iedereen van kantoor altijd mag langskomen om te kijken hoe het gaat met de rots. Ja, je gaat je toch hechten aan zo’n ding he, na al die jaren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *