Steven_Scott / TTScott / Shutterstock

Steven_Scott / TTScott / Shutterstock

Wat is een beter argument: een tractor of een vrachtwagen?

De democratie is springlevend: overal komen mensen de straat op om hun mening te laten horen. Kun je je standpunt echter beter onderbouwen met een tractor of met een vrachtwagen?

Debat-expert Lars Duursma stelt dat tractoren betere argumenten zijn. “Vrachtwagens hebben nog maar pas hun intrede gedaan in het publieke debat, terwijl tractoren hun waarde ruimschoots bewezen hebben. Denk aan de boerenprotesten in Groningen. Toen er met een tractor op het gemeentehuis werd ingereden, werden de standpunten van de woedende menigte pardoes overgenomen.”

Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat instituut, is niet overtuigd. “Doordat vrachtwagens nieuwer zijn, kan er een verrassingseffect optreden. Bovendien hebben ze een veel grotere toeter, waarmee het veel eenvoudiger is om je tegenstander te overstemmen dan met het gesputter van zo’n boerderijvoertuig.”

Van Grieken: “Het lastige aan de kwestie is dat de Romeinse wijsgeer Quintilianus er in zijn vuistdikke werk Opleiding tot redenaar geen woord aan wijdt. Anders waren we er snel uit geweest. Maar hoe je het ook wendt of keert: de vrachtwagen en de tractor zijn een welkome nieuwe aanvulling op het publieke debat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat we het NL’se volk niet kunnen overtuigen met tractoren, en het dreigement om geen kiloknallers meer te produceren voor NL’ers werd weggelachen, en omdat onze financiering van het ‘stikstof’protest van de truckers ook niet hielp, gaan we onze argumenten voor ‘fuck de natuur, wij willen meer omzet draaien’ voortaan kracht bij zetten met bulldozers. Als dat niet overtuigt!

Reageer