Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

KLM-directeur blijft inzetten op groei omdat hij denkt dat in de toekomst oneindige economische groei wél mogelijk is

Hoewel veel analisten zeggen dat KLM minder vluchten zou moeten uitvoeren om de aarde leefbaar te houden, toch blijft de directeur van de luchtvaartmaatschappij inzetten op ongebreidelde groei. De directeur gelooft namelijk dat in de toekomst oneindige economische groei mogelijk is. 

“Hoewel het er nu op lijkt dat groei niet oneindig kan zijn doordat we maar een aarde hebben met een eindige hoeveelheid bronnen, weet je natuurlijk nooit of dat in de toekomst niet verandert”, legt de directeur uit. “”We hebben maar één aarde, maar dat kan in de toekomst zomaar anders zijn door bijvoorbeeld innovatie. En de hoeveelheid niet-hernieuwbare grondstoffen is natuurlijk per definitie beperkt, maar ik acht de kans groot dat daar in de toekomst verandering in komt. Dus ondanks de klimaatcrisis blijft onze strategie hetzelfde: meer vluchten, meer omzet, meer brandstofverbruik, meer vliegtuigen, meer personeel, meer winst”, zegt hij.

Beursanalisten vinden het een ‘gedurfde visie’, iets wat KLM zich graag laat aanleunen. “Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we geen flauw benul hebben over hoe we de bedrijfsvoering anders zouden kunnen aanpakken”, legt de CEO uit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben nogal overdonderd door de vreselijk domme uitspraken van Pieter Elbers (directeur KLM – red,) tegen de correspondent van De Speld (Jan van Tienen – red.)

Jan laat het echter over zich heen komen zonder de kritische vragen te stellen die ik had verwacht. Dat kan ik niet waarderen.

Jan, als sterverslaggever wilt worden, moet je voortaan er beter bovenop zitten.

Reageer
gravatar

De groei zit toch echt in HOY-worst, beste KLM. Niemand doet meer aan reizen. Het is mooi geweest. Iedereen thuisblijven! Denk aan ons klimaat!

Reageer
gravatar

Voor de VVD blijft dit een lastig punt. Enerzijds wil je zoveel mogelijk asielzoekers binnenhalen en anderzijds vraag je je af waarom burgermansen niet gewoon lekker in eigen land op vakantie gaan.

Reageer
gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 30000 per week… http:/ /www.pays11.com