WOMEN inc.

WOMEN inc.

Imane verandert naam in Peter om geen aandacht te vragen van Belastingdienst

Ze heten Imane, Berat, Aissa of Reza. Maar onlangs hebben ze hun naam veranderd in Peter in de Basisregistratie Personen. Met deze actie proberen zij heel hard om geen aandacht te vragen van de Belastingdienst.

“Ik doe mee aan deze actie vanwege de ongelijke coulance-verdeling tussen mensen met mijn profielfoto en met die van Peter”, zegt Peter, voorheen Imane. “Het veranderen van mijn naam alleen was niet voldoende om de aandacht hier niet op te vestigen, want er wordt ook naar uiterlijke kenmerken gekeken. Daarom heb ik het grondig aangepakt en ook foto’s laten maken met een nieuwe look. Wat vind je van mijn nieuwe haarkleur? Gewoon normaal? Super.”

Aangezien de gegevens ook aan gemeenten en veel instanties zijn doorgespeeld, hoopt Peter wel dat ook haar nieuwe gegevens deze allemaal bereiken. “Maar dat zal wel goedkomen. Kijk, mijn profiel is al 167 keer gedeeld.”

De actie van de Peters loopt nog tot het einde van hun leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Petrus is een echt christelijke naam. Door zich zo te noemen lijken die vier moslima’s betrouwbaarder en zeker voor de fiscus.
Paulus had dus ook gekund, want dat is ook een mannennaam, niet waar meneer Pastoor.