NOS

NOS

Kabinet Rutte IV komt met onvermogensbelasting

Op de tweede dag van de regeringsverklaring sprak de oppositie kritisch over het nieuwe regeerakkoord. Hoewel alle partijen van plan waren vermogen en kapitaal meer te belasten, noemt het regeerakkoord juist een belastingverlaging van 100 miljoen euro. Vandaag komt het kabinet de oppositie tegemoet: Rutte IV introduceert een onvermogensbelasting.

Rutte benadrukt dat het moeilijk wordt ongelijkheid tegen te gaan zonder een belastinginvoering voor de bezitters van veel onvermogen. “Het onvermogen dat iemand bezit, wordt weer doorgegeven aan de volgende generaties en die geven hun onvermogen ook weer door. Het maakt dus eigenlijk niet uit hoeveel je verdient, het gaat er alleen om hoe capabel de mensen zijn met wie je opgroeit.”

“Het onvermogen in onze samenleving is heel oneerlijk verdeeld”, vult premier Rutte aan. “Dat zie ik ook heel direct bij mijzelf. Als je mij op de tweede dag van de regeringsverklaringen ziet hakkelen over hoe inkomensongelijkheid belangrijker is dan vermogensongelijkheid, hoewel ik zelf eigenlijk weet dat dat niet klopt, dan vind ik ook dat ik daarover belast moet worden. Iedereen zou min of meer even incapabel moeten zijn.”

Minister van Financiën Sigrid Kaag legt uit waarom juist nu deze invoering nodig is: “Hoe meer onvermogen in de samenleving, hoe meer er gecompenseerd moet worden naar de mensen die vermogender zijn. In die zin is de politiek ook niet altijd representatief voor de samenleving. Niet iedereen is in staat om beloftes uit een regeerakkoord weg te laten, crisissen te laten opstapelen, vertrouwen in de politiek te laten kelderen. Daar moeten ze voor gecompenseerd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, het is een belasting op spaargeld dat je niet hebt. De opvolger van de vermogensrendementsheffing: de belasting op rente die je niet kreeg,

gravatar

The Voice of Holland.

Ik dacht al dat Hollanders wel erg hun best doen om liberaal te zijn.
Bij een calvinist hoor je zijn scharnieren kraken als hij langsloopt, maar ik blijf juist diezelfde gêne voelen bij dat soort hijgprogramma.
Voor hen is het een way of life, en in het schandaal meen ik nog steeds dezelfde drang te zien om seksueel mee te tellen. Je ziet het als standaard trend al bij de nieuwslezer(es).
Nog steeds spelen de oude karaktertrekken een hoofdrol die draaien om geld, maar dat had nog een praktische functie.

Reageer
gravatar

En kijk dames, heren en beste reizigers: hier een reden waarom dronken Maitreya als eerste in ons mooie Nederlandse koninkrijk onvermogenbelasting mag betalen.

Mag ik een applausje voor haar? En een Hoppe Vieux!

gravatar

Heb diep medelijden met Maitreya.

Hij heeft geen vrienden of bekenden meer waartegen hij slappe verhalen kan ophangen. Hij is zelfs als vage kennis geweigerd door zijn oeverloos geouwehoer. Zijn vrouw heeft hem al twee dagen na hun huwelijk verlaten en zijn familie heeft ook afstand van hem genomen.

gravatar

Nee, medelijden heb ik niet met een eigenzinnig mens die denkt alle kennis van de wereld te bezitten en meestal met ellenlange preken meent dat te moeten bewijzen.

gravatar

En dronken Maitreya heeft de primeur. Die mag als eerste onvermogenbelasting betalen voor al haar onvermogen!

Stuur haar een bloemetje voor deze primeur! Geen honden aub. Die eet zij op.

Reageer
gravatar

Lieve vrienden,

We hebben het gedaan!!!!
Uren geleden stemde het EU-parlement met een overweldigende meerderheid voor de meest ambitieuze verordening die ooit is opgesteld om het tijdperk van giftige sociale media te beëindigen.

Avaaz

Het is contraproductief. Non-nieuws is erger dan nepnieuws.
Streetwise.
Het ouderwetse calvinisme is terug of weer in opkomst, heeft gewonnen en is nog ambitieuzer geworden, het is dezelfde betutteling. De goedmens.

Je moet zelf onderscheid maken. Het ligt niet aan de machine. Vorm en inhoud, middel en doel, subject en object. Organisch en mechanisch.

Deus ex machina.

gravatar

Door dit soort figuren als Erno-BE is ieder commentaar mondiaal weggehaald. Belgen doen dit soort dingen vaker. Ze zijn er kennelijk op uit, zo stond in mijn rapport aan de EU. De independent media zijn weg, vervangen door social media. In Antwerpen werd ik door Emmanuel Paulus weggehaald met een grapje rond Sinterklaas om daarna door de debielen op internet vastgezet te worden als een geheime-dienst-figuur. Dit was het einde van de independent media, dat is enkel goedgemaakt door social media. En Sinterklaas was ook bijna weg. De infiltranten zien zichzelf als underground verzet, en ze hebben een fobie voor de digitale wereld, en hacking, om hun tegenstanders in die gevaarlijke wereld van contraspionage (ziehier de ‘Russen’) tentoon te stellen, in Duitsland is de independent media vanwege hen verboden. Het is de kanker in iedere structuur, met altijd dezelfde afgezaagde stokpaardjes. De vriendjes van Daniëlle met hun houten pik.

gravatar

Overigens ook satire is maatschappelijk ontstaan als compensatie voor de independent media die zichzelf vernietigden doordat op dezelfde manier de infiltranten een positie te kregen als gewetensvolle moderator. Ze zijn zo ontzettend dood dat ik er bijna van opknapte toen dezelfde held-debielen me fysiek bedreigden en binnen drongen om mijn computer te stelen.