Shutterstock: DenisNata

Shutterstock: DenisNata

Egel Bob houdt zich gewoon netjes aan de bosregels

Het is een drukte van belang in het bos. Vossen, konijnen en damherten buitelen over elkaar in het gemengde loof- en naaldwoud, zonder zich daarbij al te veel om de bosregels te bekommeren. Alleen Ege
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet je Egel, ik zou me best aan de regels willen houden, maar die regels veranderen iedere week. En daarbij zijn ze volkomen onlogisch. Zo mag ik vanaf volgende week wel weer gezamenlijk gaan dineren in het kippenhok, maar tot 8 uur. En niemand die mij kan vertellen waarom niet tot half negen. Of negen uur. En als ik dan even naar buiten loop om te gaan schijten, moet ik ineens een mondkapje op. Maar als ik naar huis ga weer niet. Snap jij het nog? Dit gaat dus al twee jaar zo sinds ze de ezels Diederik en Jaap iedere week om advies zijn gaan vragen en zij het feitelijk voor het vertellen hebben gekregen.

Reageer
gravatar

Geen van beide. Ezel Diederik en ezel Jaap vonden kerststallen vallen onder cultuur, en daar hebben ze een enorme teringhekel aan. Dus waren kerststallen verboden. Maar dat viel niet heel erg op hoor. Ze hadden namelijk alles verboden rond de feestdagen. Alleen werken, dat paste nog wel in hun gereformeerde wereldbeeld.

gravatar

De rol van de politieke zwerver Joost Eerdmans is onduidelijk. Maar mijn belangrijkste grief is dat de fabel niks heeft te maken met de doelstelling van De Speld. Dat is betrouwbaar nieuws voor nieuwsgierigen.

Als ik strafpunten zou kunnen geven, kreeg Jos Maalderink er een flink aantal van.