Kans dat jij covid krijgt erg klein, want heel veel andere mensen hebben het al

Voor mensen die komend weekend andere mensen gaan zien is het misschien een kleine opluchting: de kans dat je covid krijgt is volgens ons erg klein omdat zoveel anderen het al hebben.

“Als je tien keer munt gooit in plaats van kop, is de kans heel klein dat je de elfde keer weer munt gooit”, legt statisticus Bert Bokhoven uit. “Zo moet je het ook een beetje zien met covid-besmettingen.” “57.000 besmettingen op één dag, dat zijn al zo ontzettend veel mensen”, vertelt Bokhoven. “De kans dat er dan voor de 57.001ste keer munt wordt gegooid, bij wijze van spreke, is dan wel heel erg klein.”

Maar wat is nu statistisch gezien de kans dat je het krijgt? “Die kans is natuurlijk 50-50”, zegt Bert Bokhoven. “Je krijgt het namelijk wel of niet, snap je.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben zo blij dat eindelijk iemand de statistiek begrijpelijk maakt. Hoewel die kans 50-50 is dat iemand dat doet (wel of niet) zie ik het maar weinig. Jammer alleen dat Bert het volgende keer weer begrijpelijk uitlegt steeds kleiner wordt.

Reageer