Shutterstock / Olexandr Taranukhin

Shutterstock / Olexandr Taranukhin

Sojaboon baalt er zelf ook van tofu te zijn geworden

Nu de sojaboon als een smakeloze blok eiwitten uiteen ligt te brokkelen in de soep, kijkt ze met weemoed terug op haar leven: “Ik had gehoopt dat ik de wereld mooier zou maken, niet dat mensen door mij gillend terug zouden rennen naar hun gehaktbal.”

Toen de sojaboon nog aan de plant hing, fantaseerde ze vaak met een vriendin over haar toekomst. “’Ik droomde er altijd van om een iced vanilla soja latte te worden. Dat ik langs strakke opgevulde lippen zou glijden en zo de wereld zou verbeteren als redelijke vervanger van koeien- of geitenmelk”, vertelt de inmiddels tot zompige tofu verworden boon. “Sojasaus voor sushi worden was ook nog aanvaardbaar geweest. Maar tofu? TOFU? Dat was zelfs in mijn ergste nachtmerrie geen optie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *