Shutterstock: Dutchmen Photography

Halsema: ‘Gedwongen tot hard ingrijpen bij protest vanwege signalen dat er scharen aanwezig zijn’

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema is volgens de laatste inlichtingen genoodzaakt op te treden bij het kapsalontheater. “Demonstreren is een grondrecht maar helaas zijn er signalen dat er scharen aanwezig zijn bij het protest. De ME heeft om die reden carte blanche gekregen om hard op te treden.”

In de praktijk betekent dit dat de ME mensen in de buurt van theaters preventief mag fouilleren en dat ze keihard mogen optreden als zij ook maar enige vermoedens hebben dat het uit de hand kan gaan lopen. Ook zal de ME alle beschikbare waterkanonnen, honden en politie te paard tot zijn beschikking krijgen.

“Het is vooral de schuld van de cultuursector zelf”, voegt Halsema eraan toe. “Demonstreren met scharen is vragen om problemen. Als je echt het beste met de sector voor hebt, dan zorg je voor een vreedzaam protest waar iedereen zich in kan vinden.” Schrale troost voor iedereen in de cultuursector die zijn of haar baan nu echt gaat verliezen: bij de landelijke politie is een groot tekort en kunnen ze alle versterking gebruiken.

Halsema: “Deze actie moet nu stoppen, het publiek mag wel cabaret afhalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn humorloze puberzoon is van het padje af. Dat komt door zijn extreemrechtse vriendjes.
Hij heeft eigenlijk geen enkel benul van politiek, daarom moet je maar denken dat zijn reactie helemaal niks met de Amsterdamse burgemeester heeft te maken.

gravatar

De rest is altijd al theater, dus van buiten komt er ook steeds minder binnen van belang.
Gekke bekken trekken hoeft ook niet meer, want ze zijn al genetisch steeds meer aangepast.

gravatar

Ik wil er op wijzen dat burgemeesters kettingen dragen. Door ermee om zich heen te slaan, bijvoorbeeld bij een protesttocht tegen hun inwoners, kunnen ze ernstige verwondingen veroorzaken.

Ik ben daarom van mening dat die ketting door een ongevaarlijke sjerp moet worden vervangen, zoals in België al geruime tijde uit veiligheidsoverwegingen de gewoonte is.

Reageer
gravatar

Als wij honden een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden van mens en dier is de kans op besmetting toch gering.
Er is nog een probleem: wij hebben geen elleboog waarin we moeten hoesten.